Gemeenschapscentrum Kruiseke

Op 8 februari 2012

N-VA vraagt de nodige aandacht voor geluidsisolatie en veiligheid

In de gemeenteraad  werden de verschillende bestekken ter goedkeuring voorgelegd. Raadslid Beauprez  Belinda  N-VA  had toch enkele  grondige bemerkingen in verband met de glaskeuze van het lot schrijnwerk.

De glaskeuze die nu beschreven staat, voldoet enkel aan de thermische eisen maar voldoet totaal niet aan de normering qua geluidsisolatie en veiligheid.

Wij weten dat de bouw van het centrum gevoelig ligt bij de bewoners, daarom moeten wij geen problemen zoeken en vooral oog hebben voor de eventuele geluidshinder zegt Beauprez. Ook voor de veiligheid worden de wettelijke voorschriften niet toegepast. In het cafetaria zijn de ramen tot op de grond en is er verplicht gelaagd glas te steken die voldoet aan de veiligheidsnormen. U hebt gelijk repliceerde architect  P. Vandamme echter sta ik budgettair onder grote druk en heb ik een arm bestuur, zo arm kan ons bestuur toch niet zijn zegt  Beauprez  als ze een engagement aangaan van  800000 euro  om kantoren aan het vredegerecht  aan te kopen, waarvan ze de bestemmening nog niet kennen, dan vind ik dat een kwestie van   prioriteiten leggen. Ik zou kiezen voor een  geluidsluwe omgeving en een veilig  gemeenschapscentrum. Ik hoop dan ook dat zij met mijn opmerkingen rekening houden want gezien de wettelijke verplichting  zou het wel een kunnen dat wij achteraf geconfronteerd worden met een super hoge meerprijs daarom hebben wij ons voor dit bestek onthouden!

Beauprez Belinda
Fractieleider N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is