N-VA pleit voor ondergrondse parking op de Steenakker of in de Gasstraat

Op 23 mei 2019, over deze onderwerpen: Markten en Foren, Mobiliteit, verkeersveiligheid
Gasstraat Wervik

Laat ons als stad investeren in een ondergrondse parking op de Steenakker of wat verderop in de Gasstraat”, aldus fractieleider Belinda Beauprez (N-VA).
“Een andere mogelijkheid is in de Gasstraat een bovengrondse parking in twee verdiepingen voorzien.
Voor honderd parkeerplaatsen zou dat om een investering van 2,5 miljoen euro gaan. Voor de stad is dat financieel doenbaar.”

De Steenakker is de grootste centrumparking en wordt volgend jaar heraangelegd. Van de zo’n negentig parkeerplaatsen zouden er nog amper 26 overblijven.
Dat aantal ligt evenwel nog niet vast. Er is immers nog geen ontwerp. Wat verderop in de Gasstraat komen er op de site van de oude gasfabriek en de muziekacademie 72 parkeerplaatsen bij.
Eerst wordt deze parking aangelegd, nadien de Steenakker. De vervuilde grond van de oude gasfabriek moet nog worden gesaneerd. De muziekacademie is al afgebroken.

Gewezen schepen van Financiën en Openbare Werken Belinda Beauprez zetelt sedert januari in de oppositie. “In de vorige legislatuur werd mijn idee op een schepencollege al eens besproken en waren er collega’s die dat een goed idee vonden”, aldus Belinda. “We deden daarmee dan uiteindelijk niet verder.”

Parking Steenakker

“Er is dezer dagen heel wat commotie in verband met het mobiliteitsplan en de denkpiste voor een autoluw stadscentrum, maar er komen weinig oplossingen vooral voor de handelaars die terecht bezorgd zijn. We lanceren met onze partij nu een opbouwend voorstel om meer parkeerruimte te creëren. Ik pleit voor een langetermijnvisie en vind dat belangrijk. Ik hoop dat andere partijen mijn idee genegen zijn want anders dreigen we weeral de trein te missen. Het is een opportuniteit om daarvoor nu te kiezen.”

“In de vorige legislatuur heb ik me als schepen geïnformeerd over een ondergrondse parking en was de kostprijs 25.000 euro per parkeerplaats. Als we gaan voor ondergronds honderd parkeerplaatsen, dan komen we uit op 2,5 miljoen en is dat een haalbare kaart voor de stadfinanciën want de jaarrekening sluit af met een groot overschot. De gronden van de oude gasfabriek moeten worden gesaneerd en dus er zal er daar een bouwput ontstaan. Wat een win-win situatie zou kunnen zijn indien me kiest om daar een ondergrondse parking te voorzien.”

“Er kunnen parkeerplaatsen verhuurd of verkocht worden aan inwoners die niet beschikken over een eigen garage of op zoek zijn naar een tweede garage. Om het te kunnen realiseren is een Publiek Private Samenwerking met een investeerder of ontwikkelaar een mogelijkheid.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is