Weyts investeert € 102 025 in energiebesparing Vrije basisschool De Graankorrel

Op 25 oktober 2019, over deze onderwerpen: 10. Milieu en energie

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 102 025 in Vrije basisschool De Graankorrel in Wervik.
Het geld gaat naar een project voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kan basisschool De Graankorrel besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur”, zegt voorzitter Virginie Mahieu van N-VA Wervik-Geluwe.

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten.
Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur.
Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 102 025 in Vrije basisschool De Graankorrel in Wervik.
Concreet gaat het om een investering in isolatie. De Graankorrel heeft het project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van Vrije basisschool De Graankorrel zegt voorzitter Virginie Mahieu van N-VA Wervik-Geluwe.
“Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt goedkoper. Dit is ecologische én economische winst”.

Contact:

Voorzitter Virginie Mahieu, N-VA Wervik Geluwe, 0474/21.89.70

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is