75.000 euro subsidie voor nieuw dorpshuis met plein

Op 4 februari 2017, over deze onderwerpen: Cultuur, Financiën, Inspraak, Patrimonium

Het stadsbestuur haalt 75.000 euro subsidies binnen voor het nieuwe dorpshuis met plein op Ter Hand, een gehucht in Geluwe aan de grens met Dadizele en Beselare.

Het geld komt van het Vlaamse plattelandsfonds en de provincie. De afbraak van de gewezen wijkschool en kapel, voor de bouw van het dorpshuis, vindt plaats na Koolzakommegang, het jaarlijkse wijkfeest in mei. "We zijn in januari ons dossier gaan verdedigen", zegt schepen van Patrimonium Belinda Beauprez (N-VA). "Er waren negen projecten ingediend. Ons project viel vooral ook in de smaak omwille van de inspraak voor de inwoners en verenigingen van Ter Hand. We zullen de subsidies onder meer gebruiken voor de aanleg buiten. We kunnen nu verder met het project, want de opstart kon pas gebeuren na toekenning van de subsidies."

De plannen werden in juli vorig jaar op de gemeenteraad van Wervik voorgesteld. Om de architect voor de nieuwbouw te vinden, organiseerden het stadsbestuur en de provincie een wedstrijd. Er waren bijna vijftig kandidaten om de opdracht binnen te halen, maar uiteindelijk trok Atelier Berghman-De Keyser aan het langste eind. In hun visienota stelden de ontwerpers een sobere nieuwbouw voor. Voor die nieuwbouw heeft het stadsbestuur een budget van 400.000 euro vrijgemaakt. "We zijn nu bezig met de opmaak van het bestek voor de afbraak", zegt schepen Belinda Beauprez. "Nadien volgt het bestek voor de nieuwbouw. Beide dossiers komen dan ter goedkeuring op de gemeenteraad en nadien kan de aanbesteding gebeuren."

Bron: HLN-(DBEW)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is