N-VA Wervik-Geluwe hoopt op doorbraak betreffende de schoolgebouwen "De Graankorrel" en Scolus te Geluwe

Op 9 juni 2015, over deze onderwerpen: Patrimonium

School Geluwe

Al jarenlang houdt N-VA Wervik-Geluwe de vinger aan de pols wat betreft de schoolgebouwen en ‘Scolus’ in Geluwe. Schepen Belinda Beauprez verduidelijkt: “Sinds 2007 kaartten we op regelmatige basis de schrijnende toestand van de schoolgebouwen van de Graankorrel in de Beselarestraat te Geluwe aan. Telkens maanden we de toenmalige meerderheid aan om over te gaan tot actie. Nu we in de meerderheid zitten, blijven we dit dossier van kortbij opvolgen en doen we onze uiterste best om het tot een goed einde te brengen.”

20.3 MILJOEN EURO SUBSIDIE.... KAN GELUWE GRAANTJE MEEPIKKEN?
Eind vorige week stuurde minister van Onderwijs, Hilde Crevits, een persnota de wereld in waarin ze bekendmaakt dat er 20.3 miljoen euro subsidies vrijgemaakt worden voor schoolbouwprojecten.

NIET STILZITTEN EN AFWACHTEN MAAR ONDERNEMEN
Bij het horen van dit nieuws, bleven we niet bij de pakken zitten. “We richten reeds een schrijven aan de betrokken minister Crevits met de uitdrukkelijke vraag om dit aanslepende dossier eindelijk ter harte te nemen en ook voor Geluwe een duit in het zakje te doen.” vervolgt Belinda Beauprez.

HOOP OP STEUN OVER DE PARTIJGRENZEN HEEN
“We hopen dan ook dat iedereen, over alle partijgrenzen heen, ons hierbij steunt zodat onze jeugd eindelijk een schoolgebouw krijgt waar ze recht op hebben. Daarom deze uitdrukkelijke oproep naar oppositiepartij CD&V om een goed woordje te plaatsen bij ‘hun’ minister” besluit fractieleidster Virginie Terrier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is