Zesdaagse van West-Vlaanderen

Op 25 februari 2014

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.  Jan Vercammen, cardioloog en fietsfanaat  -en 3de plaats kamer voor NVA-  lanceert z’n verkiezingscampagne –in korte broek!- door de pedalen te laten spreken!

Onder een aarzelend lentezonnetje verzamelden afgelopen zaterdag  een dertigtal genodigden, vrienden en sympathisanten, voor de Proloog : 120 kilometer met tandem en kar door het hele arrondissement.

Van de partij waren alvast Jan Vanbruwane (N-VA Poperinge) en Virginie Terrier (N-VA Wervik), beide ook op de N-VA-lijsten  voor 25 mei.

Naast (en op de tandem voor!) Vercammen,  fietst Dirk Vandenbulcke, bestuurslid en campagneverantwoordelijke. Zij trekken de ‘Kar van de Verandering’  van Ieper tot in elke uithoek van de provincie tot 25 mei. Ze worden begeleid door ‘maraton-Willy’ bij deze gelegenheid per vespa (old-timer) en  Marc Notredaeme met een imposante Honda Gold-Wing (1800 cc).

Rittenschema :

22/02 : Proloog ‘de vierde slag om Ieper’ of ‘re-enacting tour’

15/03 : In Vlaamse Velden (Via Poperinge naar Veurne-De Panne-Koksijde)

22/03 : ‘Rit van de Keizer’ (Via Diksmuide en Nieuwpoort naar Oostende)

12/04 : ‘Cercle-Le Zoute’ (Via  Pol Vandendriessche en Brugge naar Knokke.

16/04 : ‘Cardio-route’ (Ommetje langs alle bevriende cardiocollega’s : via Tielt en Roeselare naar Izegem)

Intermezzo! 26/04 : ‘Luik-Bastenaken-Luik’ (De échte cyclosportieve voor Wielertoeristen… op bezoek bij onze hardwerkende Waalse broeders om onze positieve solidariteit te onderstrepen)

03/05 : ‘de (anti-?)tabaksroute’(Via Wervik naar Menen, Kortrijk en Waregem.

De proloog ging van start om 9.45 u. Na een rondje langs de markt, luid aangetoeterd door de knalgele kever van Jan Vanbruwane, werd koers gezet naar het  tabaksmuseum in Wervik. De karavaan hield er kort halt voor enkele sfeerfoto’s in het gezelschap van  Virginie Terrier, kandidate voor de kamer, en Jean-Marie, partijsoldaat van het eerste uur en duvel-doet-al.

Met een stevige zuidwester in de flank trok de kleine stoet vervolgens naar Zonnebeke.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is