Evaluatie fietszone

Op 18 januari 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Dat men fietszones organiseert in schoolomgevingen, goed en wel, maar over de volledige centra is een brug te ver. We hebben over de volledige centra zone dertig, moest deze een beetje opgevolgd worden dan zou het al veel veiliger zijn, maar er is bitter weinig handhaving.

Trouwens vroeg ik al op de gemeenteraad of de kindjes die school lopen in het gemeenschapsonderwijs minderwaardig zijn, want in deze schoolomgevingen zijn er geen fietszones te bespeuren en dit terwijl de directies vragende partij zijn.

Fietsers voelen zich in het centrum geambeteerd en autobestuurders gefrustreerd, we hebben de indruk dat er maar weinig gelukkig zijn met de situatie. Ik zag al veel gevaarlijke situaties door deze regels.

Er was op de vorige mobcom al een eerste evaluatie waar we konden vast stellen dat er amper een fietser meer  en geen enkele auto minder beweegt in het centrum. Er waren nulmetingen te kort om een goede evaluatie op te maken voor bepaalde straten. De politie had ook al geen cijfers ter beschikking wat betreft de handhaving. Er werd besloten om de proefperiode nog wat verder te laten lopen.

Ik stel vast dat fietsers constant worden voorbijgestoken, want de pakkans is veel te klein.

Die paaltjes, een lachertje, onze technische dienst plaatste er al tientallen terug. Een heel dure aangelegenheid want iedere keer wordt het volledige  paaltje vernieuwd.

Voor ons mogen de fietszones in de centra afgeschaft worden en zich enkel beperken tot de schoolomgevingen.

Nu nog de parking van de Steenakker voor twee derden verminderen en we worden stilaan ‘Bokrijk aan de Leie’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is