Herbestemming kerken

Op 4 oktober 2017, over deze onderwerpen: Patrimonium, Kerkenbeleidsplan
St-Medarduskerk

Wij zijn voorstander om een aangepast kerkenbeleidsplan op te maken omdat wij dan volop kunnen subsidies krijgen voor renovaties voor alle kerken.
Tegelijk hebben wij aan het centraal kerkbestuur gevraagd of wij in een serene sfeer kunnen gaan nadenken over de eventuele herbestemming van bepaalde kerken op ons grondgebied zegt schepen van financiën Beauprez Belinda.
Wij hebben vier kerken en het raakt  alsmaar moeilijker om alle kerken bemand te krijgen, ook het aantal kerkbezoeken gaat gestaagd omlaag.
Wij zouden de eerste gemeente niet zijn die  zijn kerken onder de loep neemt, er zijn al tal van voorbeelden waarbij bepaalde kerken een andere bestemming hebben gekregen, herbestemming betekend ook niet dat er geen religieuze diensten meer kunnen doorgaan, maar de ruimtes optimaal gebruiken zou een teken zijn van goed bestuur en daar wil ik verder aan werken zegt de schepen.
Om dit project te begeleiden gaan wij beroep doen op het centrum religieuze kunst en cultuur, zij hebben veel expertise in deze ingewikkelde materie.

vriendelijke groeten,

Beauprez Belinda

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is