Nieuwbouw Ter Beke vangt begin april aan

Op 9 maart 2016, over deze onderwerpen: Sociaal beleid (OCMW)
RVT Ter Beke in Geluwe

De werken gaan in april van start. "Eindelijk", zegt OCMW-voorzitter Sonny Ghesquière (SP.A). "Het dossier heeft jarenlang aangesleept en in het belang van de bewoners kunnen we nu eindelijk beginnen met de sloop- en ruwbouwwerken'."

Er wordt in twee fases gewerkt. In de eerste fase zal het leegstaande 'Huis Vanraes-Poot' vlak naast Ter Beke en een deel van de achterkant van het huidige woonzorgcentrum worden gesloopt. Op de afgebroken site komt dienstencentrum De Spie en het grootste deel van het nieuwe Ter Beke. "Bij afronding van de eerste fase zullen alle kamers voor de bewoners klaar zijn", zegt de voorzitter. "Deze fase zou moeten afgerond zijn tegen uiterlijk eind 2017. In de tweede fase vindt de sloop van het tweede deel van Ter Beke plaats. Na de sloop volgt de bouw van de burelen, het kapsalon en de leefgroepen op de eerste en tweede verdieping. Deze fase zou moeten klaar zijn tegen eind 2018, begin 2019."

Het woonzorgcentrum dateert uit 1975 en voldoet niet meer qua comfort. Er zijn 75 bedden en dat aantal wordt behouden. Ter Beke is een aanslepend dossier. De OCMW-raad nam immers al in 2000 (!) de beslissing voor een vervangingsnieuwbouw. Het gaat om een investering van zo'n 13,8 miljoen euro. De keuze voor het ontwerp werd gekoppeld aan een wedstrijd. Een jury koos voor het ontwerp van VK Studio Roeselare.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is