Stinkend rietveld De Balokken verdwijnt

Op 1 maart 2016, over deze onderwerpen: Financiën, Millieu, Patrimonium
De Balokken

Schepen Belinda Beauprez pakt het probleem rond het stinkend rietveld op de Balokken aan.

Het rietveld op het recreatie-eiland De Balokken in Wervik verdwijnt. "Het rietveld deed dienst als natuurlijke zuivering voor het afvalwater van onder meer de cafetaria en het sanitair", zegt schepen Belinda Beauprez (N-VA).

"Door de groei van het aantal gebruikers daarvan is het rietveld nu verzadigd en werkt het niet meer optimaal. Er waren al veel klachten over geurhinder en verstoppingen. Na onderzoek bleek dat het plaatsen van een IBA (een installatie voor de Individuele Behandeling van Afvalwater) meer aangewezen zou zijn om problemen te vermijden. Deze installatie is ook berekend op een mogelijke verdere groei van De Balokken", aldus de schepen.

De installatie kost 47.754,14 euro.

Johan Desmet, uitbater van de cafetaria, is tevreden over het initiatief van de stad. "Mijn terras bevindt zich vlak bij dat rietveld en klanten klaagden al over de geur", zegt Johan. "De afgelopen drie jaar waren er ook verstoppingen in het sanitair blok en liepen de toiletten over. De stad Wervik, die eigenaar is van de gebouwen, belde dan een gespecialiseerde firma." (DBEW)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is