Strengere controle leegstandsbelasting

Op 22 december 2016, over deze onderwerpen: Leegstand

Het is de stad menens met de achterstand op betalingen van de belasting op leegstand.
Zo liet men via de deurwaarder beslag leggen op een rijwoning in de Ten Brielenlaan en die werd dinsdag via een notaris openbaar verkocht.
Een tweede eigenaar van een rijwoning in de Rekestraat volgt ondertussen een afbetalingsplan. De twee eigenaars zijn Fransen.

ERIK DE BLOCK
Bron: HLN.BE

De openbare verkoping van de volledig te renoveren woning vond plaats in café Bristol. Het huis bevindt zich daar schuin aan de overkant.
Notaris Thierry Devos klopte de verkoop af na het hoogste bod van 48.000 euro. Er rest nu nog twee weken voor een eventueel hoger bod bij de notaris.

Laag bod

De rijwoning in de Ten Brielenlaan telt twee slaapkamers en er is ook een koer. Het hoogste bod van 48.000 euro is opmerkelijk. "Dat is inderdaad heel weinig", oordeelt Loontjens.
"Het is zo dat er tijdens een openbare verkoping altijd 'batjes' te doen zijn. Er is altijd wel een reden waarom het tot een openbare verkoping komt. Bijvoorbeeld een ruzie of discussie."

"We zijn als stad een van de schuldeisers en lieten op die woning beslag leggen via de deurwaarder", zegt schepen van Financiën, Belinda Beauprez (N-VA).
"De openbare verkoop is vanuit de stad ook een goed signaal dat het menens is. Iedereen moet zijn belastingen betalen.
Die woning blijft leegstaan en ook voor de buurt is dat niet aangenaam. Onze beslissing is principieel."
 

Vlugger reageren

Het is de allereerste keer dat de stad Wervik beslag heeft gelegd omwille van het feit dat de leegstandsbelasting niet betaald werd.
De problematiek met die twee huizen kwam in december vorig jaar in uw krant. Twee Fransen moesten toen intussen aan de stad aan leegstand al 14.225 en 17.600 euro betalen.
"In de toekomst willen we vlugger beslag leggen op de woningen die leegstaan, want de niet betaalde bedragen kunnen vlug oplopen", zegt schepen Beauprez. "We gaan dat dus op de voet volgen."
 

N-VA Schepen Belinda Beauprez

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is