Vlaanderen maakt afrit A19 in Wervik veiliger en vlotter

Op 2 april 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken
Rotonde N-58

Een nieuwe turborotonde en lichtengeregeld kruispunt langs de N58 moeten de vele files indijken en voor een betere verkeersafwikkeling zorgen.
Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt daarvoor dit jaar 4,5 miljoen euro vrij.
Dat leert Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) uit het antwoord op zijn parlementaire vraag aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

Op de afrit van de A19 in Wervik is file zeker geen zeldzaamheid. De verkeersafwisseling op de N58 gebeurt vandaag immers niet vlot. De Vlaamse overheid wil daarom de beschikbare wegvakken op de N58 ontdubbelen. “De rotonde op de kruising met de N8 wordt vervangen worden door een lichtengeregeld kruispunt. Op de kruising met de N388 wordt de bestaande rotonde omgevormd tot een turborotonde. Op vraag van de provincie West-Vlaanderen en de gemeenten Wervik en Menen wordt momenteel ook onderzocht of er nieuwe fietstunnels kunnen komen langs de Koekuitstraat en de Reutelbeek”, weet Bert Maertens.

Sanne Vantomme van N-VA Wervik stond als voormalig schepen van Mobiliteit mee aan de wieg van dit dossier. Hij reageert verheugd met de geplande ingrepen. “Dit dossier heeft een lange weg afgelegd. Het is al jaren dat tijdens de drukke avondspits wagens soms staan aan te schuiven tot op de snelweg. Dit zorgt voor levensgevaarlijke toestanden. Door de investering van de Vlaamse Regering zullen de verkeersstromen straks beter weggeleid worden van en naar de snelweg A19”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is